Vanliga frågor

Var kan jag köpa Genesis ONE?

Du kan köpa Genesis ONe hos någon av våra auktoriserade återförsäljare. Du hittar dem här.

Vad är CastGuard?

CastGuard är en helt ny typ av kastbroms som aktiveras av att draget slutar dra i linan. När linan slutar dra reduceras spolhastigheten tills linan sträcks igen. Denna sekvens upprepas tills spolhastigheten är noll.

CastGuard använder en Transversor för att upptäcka förändringar i rotationshastigheten. Transversorn används redan i fallskydd för rollatorer. https://www.rolloguard.com.

Behöver jag använda spolbromsen?

Med CastGuard behöver du inte använda spolbromsen för att ställa in motståndet för betesvikten. Spolbromsen ska justeras så att det inte är glapp i spolaxeln.

Däremot låter spolbromsen dig justera aggressiviteten hos CastGuard vilket ökar mångsidigheten hos våra fiskerullar.

Behöver jag använda tummen?

Endast när du släpper spolen och för att placera fiskedraget på en specifik plats. När draget landar i vattnet kommer CastGuard att sakta ner spolens rotation. Om du placerar draget i ett träd direkt efter kastet kommer spolen kunna trassla, men endast några varv innan den stannar.

Jag använder en haspelrulle. Kan jag verkligen använda Genesis ONE?

Genesis ONE är ett utmärkt alternativ till en haspelrulle och är faktiskt lättare att använda.

Hur förhindrar jag lintrassel?

Det finns inga tillgängliga lösningar på marknaden som åtgärdar orsaken till lintrassel. Försök har gjorts för att lindra problemet genom att bland annat använda centrifugalbromsar, magnetbromsar, spolbromsar, minska spolens vikt och minska friktionen i linspridaren. De skickligaste fiskarna använder också sin tumme för att trycka ner linan under spolens rotation. Tyvärr är dessa metoder ofta kontraproduktiva; bromsarna minskar kastlängden och minskad friktion ökar rotationshastigheten, vilket i sin tur ökar risken för trassel. De senaste innovationerna inom elektroniska bromsar är spännande och ger en större möjlighet att komma till rätta med problemet, men de hanterar endast symptomen och inte orsaken.

Det klickar lite när jag vevar. Är det normalt?

CastGuards konstruktion gör att det klickar lite grand när du vevar långsamt. Detta är normalt och inget du behöver oroa dig över.

Hur jämförs CastGuard med digitala bromsar?

De digitala bromsarna, som blivit både bättre och billigare de senaste åren, är just nu bland de bästa på marknaden. Men de använder fortfarande bromsteknik baserad på rotationshastighet och åtgärdar symtom snarare än orsaker. Dessutom kräver de justeringar för att anpassas till fisket. Vissa kräver till och med laddning för att fungera.

Vad är Eulerkraft?

Eulerkraft uppstår med en förändring i rotationshastighet. Det är en fiktiv kraft på samma sätt som centrifugalkraften och är ett resultat av tröghetskraft i en eller flera kroppar. Du kan läsa mer om Eulerkraft här.

Behöver CastGuard köras in?

När du vrider handtaget på Svivlo-rullen kan du känna en icke flytande rörelse. Detta är normalt och beror på att CastGuards bromsarm måste bli kompatibel med bromstrumman, så att de passar ihop. Denna process, som kallas bäddning, tar vanligtvis 10-20 kast men kan variera beroende på kastavstånd, handtagets vridhastighet och andra parametrar.

Bäddningsprocessen skapar ett några mikrometer tjockt lager av mässing från bromstrumman på CastGuards bromsarm. Denna process avlägsnar också ojämnheter som uppstått under tillverkningsprocessen och anpassar de två ytorna till en nästan perfekt geometrisk matchning.

Vad skiljer CastGuard från andra kastbromsar?

Nuvarande teknik som används på multirullar (spinnrullar) aktiveras och bromsar endast i proportion till spolens hastighet. Det betyder att bromseffekten är högst i början av kastet och lägst i slutet. En kombination av spolbroms, magnetbroms, centrifugalbroms och tumme krävs för att korrekt hantera ett kast.

CastGuard aktiveras enbart av Eulerkraft (förändring i hastighet) och applicerar sedan bromseffekt med Eulerkraft och centrifugalkraft. CastGuard är självjusterande, vilket innebär att du inte behöver göra något för att anpassa dina kast efter betesvikt eller vindförhållanden.

Kan jag kasta längre?

Beror på hur du mäter. Ta marknadsledande rulle, använd inte spolbromsen, använd inte tummen, ändra vikten på betet och justera ingenting. Då kommer du att kasta längre med Genesis ONE. Oberoende tester har också visat att det går att kasta längre med Genesis ONE.

Med CastGuard 1.0 ska du komma ungefär lika långt som med vilken annan rulle som helst, men utan några justeringar eller tumme.

Vi har initialt fokuserat på en avsevärt förbättrad upplevelse för att spendera mer tid på att faktiskt fiska.

Vem kan använda Genesis ONE?

Genesis ONE kan mer eller mindre användas av alla som vill fiska. Om du är nybörjare passar Genesis ONE perfekt. Om du är en mer ivrig sportfiskare som vill lägga mindre tid på justeringar och krångel, är Genesis ONE rullen för dig. Om du är ett proffs och inte alltid vill tänja på gränserna för dig själv och tekniken, kommer Genesis ONE att ge dig kraften och tiden du behöver för att täcka fler områden.

Är Genesis ONE en nybörjarrulle?

Nej, absolut inte. Genesis ONE är en rulle som kan avnjutas av alla sportfiskare som vill ha locket längre tid i vattnet.

Varför lintrassel?

Lintrassel orsakas av ett antal samverkande faktorer, men i princip sker det när spolen fortsätter att mata ut linan trots att betet har slutat dra. Detta beror främst på spolens massa (vikt) i kombination med rotationshastigheten och betets massa samt design. Högre rotationshastighet och lägre vikt på betet ger mer lintrassel. Tyvärr betyder det också att ju längre man vill kasta desto större är risken för trassel.

Varför skulle ett nytt litet företag som Svivlo kunna lösa problemet?

Det är en bra fråga. Vi tror att det beror på att vi bara inte tidigare varit på marknaden, och vi har en annan referensram än de etablerade varumärken som funnits sedan start. Vår teknik uppfanns av en urmakare som inte var en sportfiskare utan en problemlösare och därför inte var bunden till hur saker alltid har gjorts. Snarare än en liten iterativ förbättring av en befintlig teknik, är CastGuard ett stort steg med oöverträffade möjligheter. Genom att fokusera på orsaken till problemet och inte symptomen, har vi lyckats utveckla något unikt.

Subscribe to our newsletter

Subscribe to our newsletter to receive news, updates and know when we visit your area for testing of our revolutionary reels.

 

You have subscribed