Ålder: 34 år

Favoritfiskeplats: Malmö kanal

Favoritbete/teknik: Traditionellt jigg/spinnfiske

Favoritfisk: Fiskar många olika arter men skall jag sätta fingret på just en fiskart så är det nog ändå Abborre.

Bästa fiskeminne: En kall, blåsig januarimorgon i Blekinge skärgård. Tror året var 2007. Jag gick på Naturbruksgymnasiet i Osby på den tiden och vi skulle hela klassen fiska gädda i skärgården. Det låg dimma och var en kall nordvästlig vind vilket inte var de bästa förutsättningarna för ett lyckat fiske. Men jag och en skolkamrat åkte in i en vik som såg bra ut. Jag lägger ett kast emot en stor Sten som låg omsluten av blåstång. Två tre pet med spöt och en stor gädda tar mitt bete i ytan. Efter ett par minuter tar jag ett stadigt gälgrepp om en präktig skärgårdsmadam på 12kg. Adrenalinet och känslan var enorm och den känslan har infunnit sig ett par gånger genom ens fiskeliv och det är just det som driver en.

Värsta fiskeminne: Det var en gång i Ystad.  Jag och en fiskekamrat hade åkt dit för att fiska id på kusten.  Vi hade suttit hela kvällen och en stund in på natten. När vi hade packat ihop och skulle åka hem så känner jag i byxfickan att mina bilnycklar inte ligger där de skall.  Det blev en dryg natt. Vi letade överallt men de måste ha trillat av fickan mellan stenarna.  Som tur var så kunde en annan fiskevän komma med reservnyckeln till bilen.

Varför ska man börja fiska?

Jag tycker att fiske är ett privilegium som många kanske inte upptäckt.  Man kommer ut i naturen och får frisk luft och kan rensa sina tankar. Det kan vara ifall man haft en dålig dag på jobbet, stress eller något annat som ger en olustig känsla.  Då kan du behöva den där stunden för dig själv.  Det är en kul utflykt för familj och barn. Det är något som långt in i våra sinnen ger endorfiner och som ger fysiskt välbehag.  Fiske är livet för mig.

Subscribe to our newsletter

Subscribe to our newsletter to receive news, updates and know when we visit your area for testing of our revolutionary reels.

 

You have subscribed